Gastronomija otoka Raba

Odmarati se u hotelima na  otoku Rabu znači uživati u vrhunskoj ponudi njihovih restorana. U njima se svakodnevno priprema veliki izbor jela od pomno izabranih namirnica. Jelovnicima su obuhvaćene internacionalna i lokalna kuhinja, a jela su prilagođena navikama i željama gostiju.

Bilo da odaberete noćenje s doručkom ili puni pansion ili polupansion, oduševit će vas buffet za doručak i večeru kako svojom bogatom ponudom, tako i svježim namirnicama od kojih je pripremljen. Buffet znači da sami, prema vlastitim potrebama, kreirate jelovnik za svaki obrok, a dobro je znati i da su u buffet za večeru uključena pića u hotelima Eva, paviljon sobama Suha Punta te u hotelima turističkog naselja San Marino.

Slijedeći moderne trendove, ponuda naših restorana uključuje i vegetarijansku kuhinju, tako će svaki gost uživati u ukusnom obroku, bez obzira na svoje prehrambene navike.

Uz usluge hrane i pića u restoranima, a koje su vezane uz pansionsku ponudu, nudimo i posebnu ponudu: bankete uz kongrese te posebna događanja poput vjenčanja. Ako želite, organizirat ćemo i catering za lokacije izvan hotela.

Naravno, ponuda posebno njeguje značajke lokalne kuhinje. Kuhinja otoka Raba tipična je mediteranska kuhinja i obiluje svježim voćem i povrćem te ribom, a priprema se s maslinovim uljem i laganim začinima. Tako će se u ponudi restorana naći lagane juhe od sezonskog povrća, poznato rapsko sočivo, kuhana svježa riba ili pripremljena na gradele i samo lagano začinjena češnjakom i ružmarinom, meso pirjano u umacima s vinom ili prošekom te nezaobilazni njoki i tjestenine. Posebno mjesto zauzimaju tradicionalne slastice: rapska torta i fritule koje se poslužuju uz domaće rakije često obogaćene mirisnim travama ili medom.

Za izuzetnu kvalitetu gastronomske ponude naših restorana zaslužno je vrhunsko ugostiteljsko osoblje te iskustvo bavljenja turizmom i ugostiteljstvom već gotovo 50 godina. Sve su to prednosti Imperial hotela zbog kojega se naši gosti iznova vraćaju.